Slaap is voor ons een eerste levensbehoefte en je brengt dan ook eenderde van je levend slapend door. Ze doen nog volop onderzoek naar dit fenomeen waarbij je lichaam en geest tot rust komen. Zie het als een soort bijtanken! Niks vervelender dan dat die waardevolle uren ”bijtanken” door diverse factoren worden verstoord of verpest, toch?

Als stuiterbal met een sportverslaving (don’t take this too serious) ben ik druk en slaap ik eigenlijk te weinig. De uren die ik dan kan slapen wil ik maximaal benutten en het liefst in een lekker bed! We kennen allemaal wel dat veel te harde hotelbed waar je na een dag city trippen in neerploft, toch? Dat bed waarmee je de dag erna met een gebroken rug ook weer in wakker wordt?

refresh matras

Refresh matras is een nieuwe innovatieve speler in de matrassen branche en vroeg me hun paradepaardje te testen. Een bed met een vaste bodemlaag én een bovenmatras die je naar eigen wens kan samenstellen. Een matras met een vaste bodemlaag én een verwisselbare toplaag. Een matras gaat vaak vele jaren mee maar wordt wel snel vies. Ikzelf heb een allergie voor huisstofmijt en dan is een matras soms echt letterlijk een stofnest, ookal verschoon je dit regelmatig!

Bij dit matras kun je die bovenlaag zelf samenstellen met een keuze uit verschillende stevigheden; soft, medium & hard. Daarnaast is de hoes van de bovenlaag afritsbaar en kan je deze wassen. Op deze manier kan je vaker geniet van het gevoel van een fris en nieuw matras. Ik probeerde ze een tijdje en kwam tot de conclusie dat ik op medium bovenmatras echt als een roosje slaap. Genoeg slapen is voor mij echt een probleem maar in op dit matras ben ik mijn bed niet meer uit te krijgen, haha!

refresh matras

Ze bezorgen het matras trouwens met een 100 dagen omruilgarantie en installeren alles op je slaapkamer. Wel even opruimen dus! 😉

bron: http://fitdutchies.nl/15x-slaap-feitjes-een-vernieuwend-matras/