/FAQ
het matras
 • FAQ
  het Refresh concept
 • FAQ
  bestellen
 • FAQ
  levering & vervoer
 • FAQ
  omruilen & retourneren
 • FAQ
  garantie
 • Als je een matras hebt besteld met de optie ‘betaling bij levering’, dan dien je het gehele bedrag plus een vergoeding van €4,95 te voldoen bij levering.

  Je kunt dit bedrag uitsluitend pinnen bij onze chauffeur. Hij neemt geen contant geld in ontvangst. Als je de betaling niet kunt voldoen per pin bij levering neemt de chauffeur het matras weer mee. Er wordt dan een bedrag van €49,50 in rekening gebracht.

  Bestellen bij Refresh matras is heel eenvoudig:

  Stap 1 Shop op de site en plaats het gewenste matras in de winkelwagen.

  Stap 2 Vul je persoonlijke gegevens in (als je al ingelogd bent, dan hoeft dat natuurlijk niet). Wij kunnen alleen leveren als het bezorgadres zich in Nederland bevindt.

  Stap 3 Kies een betaalwijze. Bij deze stap krijg je vanzelf de betaalopties te zien die voor jou van toepassing zijn. Hier kun je eventueel ook een kortingscode verzilveren.

  Wanneer je bestelling definitief is neemt onze klantenservice contact met je op voor het maken van een bezorgafspraak.

  Als je al eerder een bestelling hebt gedaan, kunnen we soms alvast een aantal gegevens vooraf invullen. Dan hoef je eigenlijk alleen maar te controleren of de gegevens kloppen. Wil je hierop een wijziging aanbrengen, dan kun je dat natuurlijk doen.

  Je ontvangt van ons een e-mail met je factuur.

  Ja, alle verkoopprijzen zijn inclusief BTW.

  Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
  De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je het product fysiek in bezit krijgt.
  Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een schriftelijke verklaring, bij voorkeur via ons retourformulier, op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@refreshmatras.nl o.v.v. herroepingsrecht. Vermeld hierbij je gegevens inclusief het ordernummer.

  Het Refresh matras is verkrijgbaar in 3 stevigheden: soft, medium en firm.

  Het kiezen van een matras is een persoonlijke aangelegenheid. De één geeft de voorkeur aan een zacht matras, de ander slaapt liever op een hard matras.

  Het Refresh concept is zo ontwikkeld dat het merendeel van de mensen heerlijk slaapt op de medium variant. Alleen personen met een uitgesproken voorkeur voor soft of firm raden wij aan om juist die variant te bestellen.

  Twijfel je, kies dan altijd voor de medium variant. Je mag het comfort matras namelijk nog binnen 100 dagen omruilen voor een andere variant. En dan kun je makkelijker beoordelen of je liever een iets zachter of iets harder matras wilt ontvangen.

  Het Refresh matras bestaat uit een support matras met daar bovenop een comfort matras. Bij de tweepersoons matrassen in de formaten 160 en 180 cm bestaat het support matras altijd uit één deel. Het comfort matras dat daar bovenop komt is beschikbaar in meerdere varianten. Je kunt kiezen voor een comfort matras uit één geheel in de varianten soft, medium of firm. Maar je kunt ook kiezen voor 2 losse comfort matrassen, al dan niet van een verschillende stevigheid. Het grote voordeel hiervan is dat beide comfort matrassen naadloos op elkaar aansluiten in één bovenhoes. Er ontstaat dus geen kier.

  Het Refresh matras is verkrijgbaar in de maten 80, 90, 140, 160 en 180 cm x 200 én 210 cm.

  Jazeker, in principe kunnen wij elke gewenste afmeting leveren. Daarvoor gelden echter wel afwijkende tarieven en levertijden. Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Je kunt je aanvraag versturen naar aanvraag@refreshmatras.nl.

  Het matras heeft een totale hoogte van 25 cm.

  Ja, je kunt de standaard hoeslakens gebruiken die je bijvoorbeeld bij de HEMA koopt. Let er wel op dat je kiest voor lakens met  een matrasdikte tot en met 27 centimeter.

  Het matras kun je plaatsen op iedere bedbodem. Dus ook op een verstelbare bedbodem of een boxspring.

  Nee! Het comfort matras is géén topper en hoef je dus ook niet te keren.

  Ja, je kunt het matras meteen gebruiken.

  Nee, je persoonlijke voorkeur is van belang voor de keuze van de stevigheid. Wij vragen wel naar je gewichtscategorie bij een review. Zo kun je de reviews van mensen in dezelfde categorie beter beoordelen.

  Het matras is ontwikkeld voor personen van 20 – 130 kg.

  Het gewicht van het matras varieert van 18 kg (80 x 200 cm) tot 43 kg (180 x 210 cm)

  Ja, de bovenhoes is afritsbaar en kun je op 30 graden wassen in de wasmachine.

  Ja, het matras is getest en goedgekeurd door TÜV Rheinland Nederland (voorheen TNO). Daarnaast heeft een panel van 50 personen 40 dagen proef geslapen.

  Refresh is een matras concept dat is ontwikkeld voor mensen die altijd comfortabel en fris willen slapen. Het matras bestaat uit een support matras met daar bovenop een comfort matras. Het comfort matras is gemakkelijk en voordelig te vervangen, wanneer jij dat wilt. Bovendien is de bovenhoes afritsbaar en wasbaar in de machine, waardoor je altijd fris slaapt. Wij nemen jou graag alle zorg uit handen. Alles wordt gratis geleverd in je slaapkamer. Ook mag je 30 dagen gratis proefslapen en kun je binnen 100 dagen eenmalig je comfort matras omwisselen.

   

  Het Refresh matras bestaat uit 2 delen zodat je het bovenste deel, dat door het gebruik vuil wordt, kunt vervangen. Het concept is zo ontwikkeld dat dat heel eenvoudig en voordelig kan, zodat je altijd comfortabel en fris slaapt.

  Het support matras is 15 cm dik en is gemaakt van een nieuw, revolutionair schuim dat zeer duurzaam is. Het biedt ondersteuning en voorkomt kuilvorming. De samenstelling zorgt voor optimale ventilatie en warmtegeleiding.

  Het bovenste, vervangbare comfort matras is maar liefst 9 cm dik en bestaat uit 2 lagen die beide een andere zachtheid hebben. Het is gemaakt van van een hoge kwaliteit HR schuim met een sterk ventilerend karakter en verkrijgbaar in drie stevigheden: soft, medium en firm.

  Ja, het concept is zo ontwikkeld dat je alleen het bovenmatras hoeft te vervagen zodat je altijd comfortabel en fris slaapt.

  Het comfort matras is een volwaardig matras dat je zo lang je wilt kunt laten liggen. Het Refresh concept maakt het alleen mogelijk om op een eenvoudige en voordelige manier het comfort matras te vervangen zodat je altijd schoon en fris slaapt. Afhankelijk van het gebruik en je persoonlijke voorkeur zal dat voor de één na 1 jaar en voor een ander na 5 jaar het geval zijn.

  Het Refresh matras wordt gemaakt in Duitsland door een fabrikant die al meer dan 60 jaar premium kwaliteit matrassen produceert.

  Ja, het Refresh matras is uitsluitend online verkrijgbaar. Doordat wij geen winkels hebben besparen wij veel kosten. Daardoor kunnen wij jou een premium kwaliteit matras leveren voor een vriendelijke prijs.

  Nee, maar wij bieden jou de mogelijkheid om het matras thuis te testen. Wij geloven niet in een paar minuten proefliggen in een winkel. Dat zegt namelijk niets over hoe jij op een matras slaapt. Daarvoor heb je tijd voor nodig. Daarom mag jij het matras gratis 30 dagen uitproberen in je eigen slaapkamer. Niet goed = geld terug.

  Om te kunnen beoordelen of je goed slaapt op een matras moet je er minstens 2 weken op slapen. Wij bieden jou de mogelijkheid om het matras thuis uitgebreid te proberen. Bevalt het niet, dan heb je de volgende opties:

  • Binnen 30 dagen na aankoop kun je het matras retourneren door het terugsturen van het retourformulier.
  • Binnen 100 dagen na aankoop heb je de mogelijkheid om eenmalig kosteloos je comfort matras (het bovenmatras) om te wisselen voor een andere stevigheid. Je eerder gekozen bovenmatras nemen we dan weer mee.

  Het matras wordt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 10 werkdagen bij je geleverd op een tijdstip dat het jou uitkomt. Onze distributeur neemt telefonisch contact met je op om daarvoor een afspraak in te plannen.

  Als je op een van de Waddeneilanden woont gelden er aparte leveringsvoorwaarden. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.

  Je bestelling wordt geleverd tot in je slaapkamer door onze eigen Refresh chauffeur. Hij pakt het matras voor je uit, legt het op je bed en neemt het verpakkingsmateriaal weer mee.

  Als je op een van de Waddeneilanden woont gelden er aparte leveringsvoorwaarden. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.

  Je kunt bij ons betalen met iDeal en creditcard. Voor het betalen met een creditcard rekenen wij een toeslag van €10,- per bestelling.

  Je kunt er ook voor kiezen om het volledige badrag bij de levering te betalen. In dit geval betaal je een toeslag van €4,95 die je tevens voldoet bij levering. Je kunt uitsluitend pinnen bij onze chauffeur. Hij neemt geen contant geld in ontvangst. Let wel op dat je over voldoende saldo beschikt bij levering. Als je het bedrag ter plekke niet kunt voldoen neemt de chauffeur het matras weer mee en wordt een bedrag van €49,50 in rekening gebracht.

  Als je een Refresh matras bestelt word je op werkdagen binnen een uur teruggebeld (bestel je ’s avonds of in het weekend dan bellen wij jou op de eerstvolgende werkdag). Wij bespreken dan een aantal opties om het matras zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 10 werkdagen bij je af te leveren op een tijdstip dat het jou uitkomt. Een dag later bevestigen wij de definitieve leveringsafspraak. Wij proberen zoveel mogelijk leveringen te combineren. Zo houden wij de prijs laag en denken wij aan het milieu.

  Nee, het matras wordt gratis geleverd tot in je slaapkamer. Ook het omwisselen van het comfort matras of het eventueel retourneren van het matras is volledig kosteloos.

  Als je op een van de Waddeneilanden woont gelden er aparte leveringsvoorwaarden. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.

  Je bestelling wordt geleverd tot in je slaapkamer door onze eigen Refresh chauffeur. Hij pakt het matras voor je uit, legt het op je bed en neemt het verpakkingsmateriaal weer mee.

  Ja, tegen een geringe bijbetaling nemen wij je oude matras mee retour. Je kunt dit aangeven tijdens het bestelproces. Wij leveren je oude matras af bij een afvalverwerkingsstation.

  Nee, wij hebben geen netwerk van winkels. Het is daarom niet mogelijk het matras zelf op te halen.

  Ja, vooralsnog is het alleen mogelijk om een matras te laten bezorgen op een adres in Nederland. Als je op een van de Waddeneilanden woont gelden er aparte leveringsvoorwaarden. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.

  Nee, wij hebben geen winkels of showrooms. Wij geloven namelijk niet in proefliggen, maar in proefslapen. Daarom bieden wij jou de mogelijkheid om 30 dagen gratis proef te slapen in je eigen slaapkamer. Bovendien heb je 100 dagen de tijd om eventueel je comfort matras (bovenmatras) te wisselen.

  Als je je comfort matras wilt omwisselen voor een andere stevigheid dan kun je binnen 100 dagen na levering het retourformulier invullen. Onze distributeur neemt vervolgens contact met je op om een afspraak met je te maken voor het gratis bezorgen van het nieuwe comfort matras en het ophalen van de oude.

  Het is niet nodig het matras te verpakken. Dat verzorgt onze chauffeur die het matras gratis bij je komt ophalen.

  Gebruikte matrassen worden door ons gerecycled.

  Ja, als het matras niet bevalt krijg je het volledige bedrag zo spoedig mogelijk terug, maar uiterlijk binnen 14 dagen. Je dient echter wel binnen uiterlijk 30 dagen na levering aan te geven dat je het matras wilt retourneren, anders vervalt je herroepingsrecht. Wij verzoeken je vriendelijk om het retourformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@refreshmatras.nl. Vergeet niet om je ordernummer te vermelden. Onze distributeur maakt een afspraak met je om het matras gratis bij je op te halen.

  Mocht het matras toch niet naar wens zijn, dan kun je binnen 30 dagen na levering het retourformulier invullen. Onze distributeur neemt vervolgens contact met je op om een gratis ophaal afspraak in te plannen. Daarna wordt het volledige aankoopbedrag teruggestort op je rekening.

  Je krijgt 10 jaar garantie op het Refresh matras. Bekijk ook onze garantievoorwaarden.